صفحه اول     تماس با ما     پیوندها     درباره ما  
چهارشنبه، 26 اردیبهشت 1403 - 12:07   
  تازه ترین اخبار:  
 پربازدیدترین اخبار
  اهدای ۹۱۵ میلیارد توسعه خدمات توانبخشی هلال احمر
  استقبال از خدام حرم رضوی و تجلیل از دختران شاغل در شرکت نفت و گاز کارون
  پیشگیری از تغییر کاربری ۱۵ هکتاراراضی کشاورزی خوزستان
  دیگر طاقت نداریم، آقای طالقانی
  مهارت و دانش حاصل ارزیابی، تبادل افکار
  برخورداری قابل قبول سالمندترین شهرستان گیلان از پشتیبانی بیمه ای
  ارجاع گزارش تحقیق و تفحص از شستا به قوه قضائیه
  سایت‌های 5G کشور از مرز ۱۸۰۰ عبور کرد
  معضلی به نام تلفن همراه برای کودکان
  مصدوم شدن ۴ نفر در پی مسمومیت با CO در اهواز
  چاقی با ۳۲ نوع سرطان مرتبط است
  خواب یا فعالیت، کدامیک در دفع سموم مغز موثر است؟
  سریع‌ترین راه جستجوی داروهای کمیاب
  سهم شرکت توسعه نیشکر خوزستان در تولید برق
 
 یادداشت
  حریق در بیشه
  اربعین؛ نمایش بزرگی از اقتدار و ظرفیت جامعه اسلامی
  عامل موفقیت دکترین نظامی کشور چیست؟
  لزوم مبارزه با مبانی دیکته شده غربی ها
  عشق و ارادت علامه امینی به مولا علی (ع)
  صحابه در رکاب حسین (ع)
  جامعه‌شناسی دینی و دیوار کوتاهش!
  از (( سنگ نگاره ها )) تا فضای مجازی
  *پارک بی بی مریم ایذه تفریگاه یا قتلگاه؟
  راز لوح پاشی و عنوان بخشی به عبدالباقی چه بود !
 
 گزارش
  دست دلالان از قیمت گذاری برنج کوتاه می‌شود
  آمایش سرزمین در برنامه هفتم مورد توجه قرار گیرد
  آیین نکوداشت استاد زال پور در دزفول برگزار گردید
  قطع آب کرخه در ۱۰ هزار هکتار زمین‌ کشاورزی دشت‌آزادگان
  پیاز به نرخ دلار و خرمایی که به دهان خارجی‌ها شیرین است
  آهوی ریم در دام بی تدبیری!
  فاضلاب شهری؛ بزرگترین تهدید سلامتی انسان
  از زالودرمانی تا فواید بسیار آن
  سد گتوند بلای جان کشاورزی در خوزستان
  نشست هیئت علمی موسسه ی زبان خوزی گویش(دزفولی/شوشتری) برگزار گردید
 
 وب گردی
- اندازه متن: + -  کد خبر: 197596صفحه نخست » آخرین اخبار پنجشنبه، 9 فروردین 1403 - 10:48
تسریع آسیب مغزی با استفاده مکرر از روغن سرخ کردنی
  

خوزنا :

بر اساس یک مطالعه حیوانی، گرم کردن مجدد روغن پخت و پز ممکن است تخریب عصبی را افزایش دهد.

مهر به نقل از مدیکال نیوز، مصرف روغن‌های سرخ کردنی با فشار اکسیداتیو و التهاب که از عوامل خطر بیماری‌های عصبی و سایر بیماری‌های مزمن هستند، مرتبط است.

یک مطالعه جدید بر روی موش‌ها نشان می‌دهد که ارتباط بالقوه ای بین مصرف طولانی مدت روغن‌های پخت و پز چندین بار گرم شده و افزایش تخریب عصبی وجود دارد.

به نظر می‌رسد محور روده-مغز-کبد در حفظ سلامت عصبی بسیار مهم است و مصرف روغن‌های چندین بار استفاده شده ممکن است این تعادل را مختل کند.

متخصصان مصرف رژیم‌های غذایی غنی از آنتی اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب امگا ۳ را توصیه می‌کنند و در مورد مصرف مکرر غذاهای سرخ شده هشدار می‌دهند.

مطالعه جدید نشان داد موش‌هایی که از رژیم‌های غذایی با روغن‌های آشپزی چندین بار گرم شده تغذیه می‌شوند، در مقایسه با موش‌هایی که رژیم غذایی استاندارد مصرف می‌کنند، به طور قابل‌توجهی با سطوح تخریب عصبی روبرو هستند.

این تحقیق نشان می‌دهد که روغن دوباره گرم شده ممکن است با ایجاد اختلال در محور کبد-روده-مغز که برای حفظ تعادل فیزیولوژیکی بسیار مهم است و با اختلالات عصبی مرتبط است، تخریب عصبی را افزایش دهد.

مطالعات مصرف غذاهای سرخ شده را با مشکلات قلبی متابولیک و برخی سرطان‌ها مرتبط دانسته اند.

تیم مطالعه، موش‌های ماده را به پنج گروه رژیم غذایی تقسیم کردند: یک رژیم غذایی معمولی (گروه شاهد)، یک رژیم غذایی معمولی مکمل با روغن کنجد گرم نشده، روغن آفتابگردان گرم نشده، روغن کنجد گرم شده یا روغن آفتابگردان گرم شده روزانه به مدت ۳۰ روز.

در مقایسه با همتایان خود در رژیم‌های غذایی مختلف، موش‌هایی که با رژیم‌های غذایی با روغن‌های گرم شده مجدد تغذیه شدند، فشار اکسیداتیو و التهاب شدید در بافت‌های کبدی را نشان دادند.

علاوه بر این، آسیب روده‌ای قابل توجهی در این موش‌ها مشاهده شد که منجر به تغییر سطوح اندوتوکسین ها و لیپوپلی ساکاریدها شد که نشان دهنده وجود سموم تولید شده توسط سویه های باکتریایی خاص است.

دکتر «کاتیرسان شانموگام»، محقق ارشد از دانشگاه تامیل نادو هند، توضیح داد: «در نتیجه، ما مشاهده کردیم متابولیسم لیپید کبد به طور قابل توجهی تغییر کرد و انتقال اسید چرب امگا ۳ مهم مغز DHA کاهش یافت. این به نوبه خود منجر به تخریب عصبی شد که در بافت شناسی مغز موش‌هایی که روغن گرم شده را دوباره گرم کرده بودند مشاهده شد.»

این مطالعه نشان داد که رژیم‌های غذایی حاوی روغن‌های گرم شده مجدد منجر به افزایش سطوح کلسترول، کلسترول بد LDL، تری گلیسیرید، AST و ALT و نشانگرهای التهابی، در کنار آسیب قابل‌توجه به ساختارهای کبد و روده بزرگ می‌شود که به آسیب‌های قلبی متابولیک و اندام‌ها اشاره می‌کند.

مصرف روغن‌های چندبار گرم شده منجر به آسیب مغزی خاص، به‌ویژه در نواحی حیاتی برای بازسازی می‌شود، که خطر عصبی مصرف روغن گرم‌شده را برجسته می‌کند.

در مقابل، موش‌هایی که با روغن‌های گرم نشده تغذیه می‌شوند، نشانگرهای بهتری برای سلامت مغز در مقایسه با موش‌های گروه‌های روغن گرم شده نشان دادند.

حرارت دادن روغن‌ها در دمای بالا به طور قابل توجهی ساختار شیمیایی طبیعی آنها را تغییر می‌دهد و آنتی اکسیدان های مفید آنها را کاهش می‌دهد و ترکیبات مضری مانند چربی‌های ترانس، آکریل آمید و آلدئیدها را تشکیل می‌دهد.

گرم کردن مجدد روغن‌ها، مخصوصاً برای سرخ کردن عمیق، این فرآیند را تشدید می‌کند زیرا روغن به طور فزاینده ای ناپایدار می‌شود و فواید سلامتی را از دست می‌دهد و با هر بار استفاده سموم بیشتری تولید می‌کند.

   
  

نظر شما:
نام:
پست الکترونیکی:
نظر
  مخاطب گرامی از انتشار نظرات تکراری و یا به زبانی غیر از فارسی و یا حاوی توهین معذوریم
  کد امنیتی:
 
 آخرین اخبار
  هشدار بارش سیل آسا به ۲۱ استان کشور
  برای اولین بار؛ پرداخت مالیات در ۱۵ قسط
  برگزاری سه رویداد در هفته جوانی جمعیت
  مذاکره ایران و عمان در تامین و صادرات محصولات کشاورزی
  استان کرمان به بهشت کارآفرینان وسرمایه گذاران تبدیل می شود
  ۳۰۰ نفر زائر از شادگان به مرقد مطهر امام خمینی اعزام می‌شوند
  جاده‌های عشایری دزفول بازگشایی شد
  گول بارش‌های مطلوب را نخوریم
  انجام ۲۸۰۶ تخلف در امتحانات نهایی سال گذشته
  حق ویزیت پزشکان طب ایرانی در ۱۴۰۳
  هشدار درباره عوارض منجر به مرگ مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک سفتریاکسون
  ۵۰ درصد مجرمان در زندان با مساله اعتیاد و مواد مخدر در ارتباط‌اند
  آشنایی با بایدها و نبایدهای زیارت در فرهنگ عربستانی‌ها
  کشف 7تن برنج احتکار شده در یزد
  ارتقاء احساس امنیت با اجرای طرح پاکسازی در خاتم
  وام اشتغال ۱۵۰ میلیون تا ۴ میلیارد تومان شد+ جزییات
  ایران و ویتنام تفاهم‌نامه همکاری‌های انتظامی امضا کردند
  چگونگی دریافت سریع‌تر ارز مسافرتی حج تمتع امسال
  سرمایه اجتماعی هلال احمر به نقطه تاریخی رسیده است
  جزییات پوشش بیمه ای زائران حج تمتع ۱۴۰۳
  اجاق گاز باعث آسیب ریه‌ها می شود
  برنامه وزارت بهداشت برای استخدام ۲۵ هزار پرستار در ۱۴۰۳
  لایحه سند حمایت از سالمندان برای ابلاغ به مجلس می‌رود
  پل شناور عنافچه بازگشایی شد
  قنات در سرزمین قنوت و قناعت - استان یزد
  مامور خاطی پلیس بازداشت شد
  هیچ تیری به هدف نمی خورد!
  وزیر سابق کشاورزی به ۳ سال زندان محکوم شد
  عکس/ حضور اژه‌ای در سلف دانشگاه
  ورود اراذل و اوباش قمه به دست به بیمارستان دلفان
  پل شناور عنافچه شهرستان باوی بازگشایی شد.
  معافیت شش ماهه فروشندگان طلا از ثبت موجودی
  ساخت غلاف پلی‌اتیلن نخستین‌بار در صنعت نیشکر
  دختران خوزستانی خود را برای مدیریت استان آماده کنند
  فولاد خوزستان بزرگ‌ترین صادرکننده فولاد ایران
  شهروند اهوازی به جای مراسم چهلم و سالگردِ پدرش مدرسه ساخت
  کشف فرآورده‌های لبنی و پروتئینی فاسد در خوزستان
  خسارت تگرگ به باغات پسته، میوه و مزارع خراسان شمالی
  کمبود فضای آموزشی از دلایل ترک تحصیل در آذربایجان‌غربی است
  پیشگیری از مرگ‌ومیر در کودکان خوزستانی با واکسن پنوموکوک
  ایران و ویتنام تفاهم‌نامه همکاری‌های انتظامی امضا کردند
  ۴۰ برنامه ویژه هفته میراث‌فرهنگی در یزد برگزار می شود
  پانزدهمین نمایشگاه صنایع‌دستی در یزد گشایش یافت
  اهدای بسته‌های معیشتی به نیازمندان شوشتر
  هشدار زرد هواشناسی نسبت به وقوع تندباد در خوزستان
  ادامه آخرین اخبار
 
 
 
::  صفحه اصلی ::  پیوندها ::  نسخه موبایل ::  RSS ::  نسخه تلکس
خوزنا شروع فعالیت: 1388
khoozna@gmail.com
پشتیبانی توسط: خبرافزار